МЕТОДОЛОГІЧНА ОСНОВА ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ АСПІРАНТІВ В ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ: АНАЛІТИКО-ПОРІВНЯЛЬНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ФЕНОМЕНУ - Kozubtsov, Igor M.; Kozubtsova, Lesia M. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2015)
У статті автори аналітично порівняли методології наукової, навчальної та професійної діяльності у системі вищої військової освіти. Відмінності від загальнонаукової методології утворюють характерні ознаки феномену організації діяльності у Збройних Силах України. Ключовою ознакою феномену є чіткий механізм суспільних відносини, пов'язаний з віднесенням інформації до державної таємниці, засекречування, розсекречування її матеріальних носіїв в процесі організації професійної діяльності. Ці заходи націлені на охорону державної таємниці з метою захисту національної безпеки України. Результат може служити основою обґрунтування методологічної компетентності аспірантів системи вищої військової освіти. Систематизований матеріал може бути корисним магістрам та аспірантам (ад’юнктам).