ДОЦІЛЬНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ 3D ГРАФІКИ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ ВІЙСЬКОВИХ СПЕЦІАЛІСТІВ - Dereviyanchuk, Anatolii Y.; Moskalenko, Denys R. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2014)
Проблеми з фінансуванням Збройних Сил України обумовлюють необхідність використання ефективних і одночасно мало витратних методів підготовки військових фахівців. В статті на підставі аналізу сучасних інформаційних технологій комп’ютерної графіки висвітлені недоліки та переваги з точки зору можливості використання їх в підготовці студентів, які навчаються за програмою офіцерів запасу, розглядається використання електронних засобів навчального призначення у процесі підготовки військових спеціалістів, як спосіб забезпечення підвищення якості навчання з урахуванням обмежених фінансових ресурсів, та обґрунтовується їх вплив на підвищення якості і зростання рівня підготовки під час вивчення військово-технічних дисциплін на прикладі педагогічного експерименту зі студентами вищих навчальних закладів, які навчаються на кафедрі військової підготовки Сумського державного університету. Обґрунтовані рекомендації щодо доцільності використання сучасних інформаційних технологій комп’ютерної графіки за рахунок більш продуктивного використання навчального часу з одночасним скороченням фінансових витрат на експлуатацію реальних зразків артилерійського озброєння.