МОДЕЛЬ ФУНКЦІОНУВАННЯ БАГАТОПОЗИЦІЙНОЇ ІНТЕГРОВАНОЇ СИСТЕМИ ЗВЯЗКУ І РАДІОЛОКАЦІЇ У РЕЖИМІ MIMO РАДІОЛОКАЦІЇ - Zinchenko, Andrii O.; Sliusar, Vadym I. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2014)
Характерною рисою збройної боротьби майбутнього є інтеграція різних за своїм функціональним призначенням радіоелектронних приладів у єдині системи, створюючи по суті багатофункціональні пристрої. Практичним кроком у цьому напрямку є створення інтегрованої системи зв'язку і радіолокаційної розвідки. Передбачається що система буде складатися із сукупності мобільних станцій зв'язку і радіолокації, які розміщуються в різних позиціях, на суші, на морі, у повітрі та космосі. У статті розроблені моделі окликів приймальних цифрових антенних грат багатопозиційної інтегрованої системи зв'язку і радіолокації на спрощений варіант дії на декілька цілей одночастотних зондуючих сигналів. Подальші дослідження доцільно зосередити на удосконалені запропонованої моделі за рахунок ускладнення зондуючих сигналів для режиму радіолокації та визначенні потенційної точності процедур оцінки сигнальних параметрів на основі розроблених моделей.