АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЇ ДЕШИФРУВАННЯ КОСМІЧНИХ ЗНІМКІВ - Лаврінчук, Олександр Васильович; Гринюк, Сергій Володимирович; Ракушев, Михайло Юрійович (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2017)
Стаття присвячена аналізу процесу виявлення та розпізнавання об’єктів за даними космічної зйомки, при цьому технологію військового дешифрування представлено чотирма рівнями, які обумовлені прямими та зворотними зв’язками між собою і утворюють декілька локальних систем. Оскільки переважна більшість часу на проведення дешифрування витрачається на етапі розпізнавання простих об’єктів, підвищити його оперативність запропоновано за рахунок автоматизації процесу виявлення та розпізнавання простих об’єктів шляхом використання зображень моделей об’єктів у якості еталонів.