Перспективи комбінованого використання видових засобів повітряно-космічного базування для підвищення інформативності розвідувального забезпечення військ (сил) - Каневський, Леонід Броніславович; Повх, Максим Сергійович; Шумський, Сергій Миколайович (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2020)
У статті проведено аналіз можливостей виконання завдань розвідувального забезпечення військ (сил) щодо визначення положення та прогнозування характеру дій противника за інформацією від видових засобів спостереження що базуються в повітряно-космічному просторі за досвідом антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Визначено, що існуючі підходи у Збройних Силах України є не достатніми і потребують розвитку та удосконалення. З метою часткового вирішення даної проблеми були розглянуті підходи щодо комбінованого використання засобів повітряного та космічного базування. Запропоновано алгоритм для вибору оптимального способу добування достовірних відомостей про склад, угрупування, дії, наміри противника. Впровадження запропонованих підходів дозволить: підвищити інформативність та повноту розвідувального забезпечення Збройних Силах України, що сприятиме організації та плануванню діяльності військ (сил) в операції Об’єднаних сил, більш раціонально розподіляти та використовувати ресурс технічних видів розвідки повітряно-космічно базування.