Алгоритм контролю параметрів озброєння та військової техніки для інформаційно-вимірювальної системи військового призначення - Kuznetsov, Igor; Diadechko, Andrii; Martsenkivskii, Vadym (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2019)
Здійснення контролю за технічним станом озброєння та військової техніки, попередження передчасного виходу її з ладу та запобігання виникненню прихованих відмов в роботі апаратури є запорукою підтримання зразків озброєння, бойової та іншої техніки в постійній готовності до застосування за призначенням. Уніфікація засобів контролю параметрів озброєння та військової техніки дозволить вирішити ряд суттєвих проблем які пов'язані з виготовленням, модернізацією та експлуатацією зразків озброєння та військової техніки, забезпечить своєчасне прийняття правильних рішень щодо технічного стану та необхідності здійснення технічного чи метрологічного обслуговування озброєння та військової техніки. В статті запропонована узагальнена структура уніфікованої інформаційно-вимірювальної системи для контролю параметрів озброєння та військової техніки, а також обґрунтовано алгоритм контролю параметрів для неї із апостеріорною оцінкою достовірності контролю, використання якого дозволить виключити помилки 1-го і 2-го роду в ході проведення контролю параметрів озброєння та військової техніки та під час прийняття рішення щодо технічного стану конкретного зразка озброєння.