Щодо питання визначення раціональних способів виконання завдань з урахуванням задач розподілу - Kotliarov, Volodymyr; Kuznetsov, Alexander (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2019)
У статті розглядається область досліджень, у якій поєднуються в межах єдиного методичного апарату розв’язання одночасно декількох задач, а саме: розподілу за завданнями плану та способами виконання кожного з них. Структурно виділяються три етапи досліджень. На першому етапі формуються варіанти можливих способів виконання завдань з дискретністю: одна група – одне завдання. Фактично тут формується множина варіантів-претендентів, із яких у подальшому буде вибраний найкращий. На другому етапі послідовно виконуються розрахунки, починаючи з визначення парето-ефективних варіантів і закінчуючи вибором з варіантів-претендентів найкращого на основі таксономічних підходів. На третьому етапі розв’язується оптимізаційна задача розподілу. У рамках цього етапу при визначенні більше ніж однієї групи для виконання одного завдання уточнюються способи дій у плані взаємодії.