Методика застосування сигналів удосконаленої модуляції циклічним зсувом коду з адаптацією по швидкості передавання інформації в перспективних радіоінтерфейсах - Moskalenko, Artem; Ghlukhovecj, Jurij; Varych, Vasylj; Ivko, Serghij (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2019)
В роботі представлено результати аналізу напрямів розвитку систем радіозв’язку спеціального призначення. Запропоновано методику застосування сигналів удосконаленої модуляції циклічним зсувом коду з адаптацією по швидкості передавання інформації в перспективних радіоінтерфейсах. Розглянуто порядок оцінювання середовища розповсюдження радіохвиль та передавання і прийом сигналів управління; моделі формування та кореляційної обробки сигналів удосконаленої модуляції циклічним зсувом коду з адаптацією по швидкості передавання інформації. Запропонована методика застосування сигналів удосконаленої модуляції циклічним зсувом коду з адаптацією по швидкості передачі інформації в перспективних радіоінтерфейсах. Використання запропонованої методики застосування сигналів удосконаленої модуляції циклічним зсувом коду з адаптацією по швидкості передачі інформації в перспективних радіоінтерфейсах дозволить забезпечити високу пропускну здатність та спектральну ефективність, для даних умов розповсюдження радіохвиль.