МІЖЛАБОРАТОРНІ ПОРІВНЯЛЬНІ ВИПРОБУВАННЯ ЗАСОБІВ КОЛЕКТИВНОГО ТА ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОЦІНКИ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ ОБОРОННОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - Alekseenko, Aleksey V.; Chelobitchenko, Aleksandr A. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2018)
Розглянуто актуальні питання оцінки якості продукції, що постачається для потреб Збройних Сил України, як однієї зі складових сектору безпеки і оборони держави, та її відповідності під час реформування оборонно-промислового комплексу держави, наведено вимоги до якості продукції оборонного призначення згідно з чинними в Україні стандартами при потребі досягнення євроатлантичних стандартів та критеріїв, необхідних для набуття членства в НАТО. Акцентовано  увагу на питаннях визначення балістичної стійкості засобів колективного та індивідуального бронезахисту, що постачаються до складових сектору безпеки та оборони держави в умовах “гібридної війни”. Наведено результати міжлабораторних порівняльних випробувань зразків елементів захисту в акредитованій Національним агентством з акредитації України науково-випробувальній лабораторії. Доведено, що успішне проведення таких порівняльних випробувань є потенційно корисним для забезпечення ефективності оцінки якості продукції для потреб сектору безпеки і оборони.