ВИКОРИСТАННЯ ТЕОРІЇ МАСОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ДЛЯ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ ВІДНОВЛЕННЯ ТА МЕТРОЛОГІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВІЙСЬКОВИХ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ - Yakovlev, Maksym Y.; Pribyliev, Yurii B.; Hudyma, Victor P. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2015)
У статті розглянута модель системи відновлення та метрологічного обслуговування військових засобів вимірювальної техніки як багатоканальна система масового обслуговування. Проведений огляд відомих математичних моделей відновлення та метрологічного обслуговування військових засобів вимірювальної техніки, визначена схема організації ремонту та метрологічного обслуговування військових засобів вимірювальної техніки. Наведені аналітичні вирази для розрахунку основних параметрів моделі системи відновлення та метрологічного обслуговування військових засобів вимірювальної техніки. Розглянути приклади організації відновлення та метрологічного обслуговування військових засобів вимірювальної техніки виїзними метрологічними групами за допомогою пересувних лабораторій вимірювальної техніки та стаціонарно розташованих регіональних метрологічних військових частин та підприємств промисловості.