МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ЩОДО ПОРІВНЯЛЬНОЇ ОЦІНКИ МАТЕРІАЛІВ КОРПУСІВ ПАНЦЕРОВИХ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ АВТОМОБІЛІВ - Shyshanov, Mykhailo O.; Kotsiuruba, Volodymyr I.; Datsenko, Ivan P.; Sakhno, Valentyn P.; Derkach, Ihor I. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2015)
На підставі аналізу досвіду застосування панцерових спеціалізованих автомобілів та вимог до захищеності даної групи техніки запропоновано методичний підхід порівняльної оцінки матеріалів їх корпусів, що забезпечує необхідний рівень захищеності від дії уражаючих факторів з метою оптимізації вибору на підґрунті фінансових витрат, якісних характеристик та технології виробництва. У статті в якості базового підходу для проведення порівняння матеріалів корпусів броньованих машин пропонується використовувати метод прогресуючого еталону. Запропонована методика може бути базовою для створення спеціалізованого програмного забезпечення в галузі пошуку раціанальних підходів в процесі модернізації та проектування сучасних броньованих спеціалізованих автомобілів.