НЕЛІНІЙНА ЧАСТОТНА МОДУЛЯЦІЯ OFDM СИГНАЛІВ ПРИ ЗВ’ЯЗКУ З ВИСОКОШВИДКІСНИМИ ЛІТАЛЬНИМИ АПАРАТАМИ - Sliusar, Vadym I.; Trotsko, Oleksandr O. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2015)
У статті проаналізовано вплив нелінійної частотної модуляції на забезпечення зв’язку з високошвидкісними безпілотними літальними апаратами (БПЛА) при використанні ортогональної частотно-дискретної модуляції (OFDM). Для детального дослідження спектральних спотворень проведено математичне моделювання руху БПЛА. В пакеті Mathcad синтезована серія відліків напруги по виходу аналого-цифрового перетворювача та отримані відгуки сигнальних піднесучих по виходах фільтрів швидкого перетворення Фур’є при різних швидкостях польоту БПЛА.