Аналіз процесів інтелектуалізації системи дистанційного навчання у Збройних силах України - Шапран, Олександр; Махно, Євгеній (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2023)
Впровадження технологій штучного інтелекту в освітню сферу спонукало народження нових напрямків інтелектуалізації в освітньому процесі. Застосування штучного інтелекту в освіті продовжує надихати своїми перспективами. Разом з цим, завдяки своїм перевагам та актуальності, на перший план вийшло дистанційне навчання. Але поява можливості розвитку нових напрямків інтелектуалізації в сфері освіти затьмарила питання про їх першочерговість. Досить часто можливість заробітку на розробці та впровадженні продукту програмного забезпечення переважає цінність його призначення та користі від його застосування. Як зрозуміти які саме напрямки та задачі в освітній сфері є найактуальнішими?.. Отже, це дослідження бере за мету провести дослідження для знаходження найактуальніших напрямків і задач освітнього процесу дистанційного навчання, що потребують першочергової інтелектуалізації. Висвітлити перспективи подальшого розвитку системи дистанційного навчання. А також, підкреслити важливість і необхідність продовження існуючих та провадження нових досліджень штучного інтелекту в освіті.