АДАПТАЦІЯ МЕТОДУ ДАНЦИГА ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ОПТИМІЗАЦІЙНИХ ЗАДАЧ ПЛАНУВАННЯ КОМБІНОВАНОГО ВОГНЕВОГО УРАЖЕННЯ - Sharyi, Volodymyr I.; Nevolnychenko, Anatolii I.; Fedchenko, Oleksii P.; Tyshchenko, Maksym H. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2014)
В статті розглядається змістова і формальна постановка “прямої” і “оберненої” задач планування вогневого ураження різнорідних класів цілей методом комбінованих ударів силами бомбардувальної і штурмової авіації та ракетних військ оперативного угруповання. Для вирішення задач даного класу, як “типових” задач цілочисельного лінійного програмування, надається версія симплексного методу Данцига при векторному аргументі цільової функції і функцій-обмежень, що адаптована до “динамічної ефективності” поточного рішення. Не цілочисельне рішення приводиться до цілочисельного методом “гілок і меж” за принципом “найближчої припустимої точки”. Надається чисельний приклад вирішення прямої і оберненої задачі та алгоритм комп’ютерної процедури “симплекс-перетворення”, що реалізує даний метод, для спеціального математичного і програмного забезпечення АСУВ (с). Показано, що вирішення прямої (другорядної) чи оберненої (основної) задачі максимізує ефективність рішення-плану комбінованого вогневого ураження.