ОПТИМІЗАЦІЯ РОБОТИ ЧЕРГОВОГО МЕТЕОРОЛОГА ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ АВТОМАТИЗОВАНОГО РОБОЧОГО МІСЦЯ СИНОПТИКА - Pylypovych, Hryhorii H.; Shevchenko, Viktor L.; Drovnin, Andrii S.; Musin, Rafil R.; Oliinyk, Oleksandr L. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2014)
У статті на підставі відпрацьованого великого обсягу метеоінформації, яка надходить до метеослужби у різні періоди часу, проведено аналіз досвіду метеорологічного забезпечення польотів авіації різних рівнів, запропоновано опрацювання прогностичних даних та розроблені рекомендації для чергового метеоролога щодо метеорологічного забезпечення польотів авіації з використанням автоматизованого робочого місця синоптика.