МОДЕЛЬ РЕЄСТРАЦІЇ ВИПРОМІНЕННЯ ОПТИКО-ЕЛЕКТРОННОЮ АПАРАТУРОЮ НА РУХОМОМУ НОСІЇ - Biloborodov, Oleg O.; Malanchuk, Andrii M.; Prusiazhnyi, Volodymyr I.; Zavadskyi, Dmytro S. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2014)
Представлені результати удосконалення моделі реєстрації оптичного випромінення, яка, на відміну від існуючих, базується на методі дискретизації енергії випромінення від району знімання (еталонного зображення). Застосування удосконаленої моделі дозволяє врахувати різний час накопичення випромінення, що надходить від різних ділянок сцени внаслідок руху носія апаратури та маневру кута сканування; прогнозувати якість матеріалів зйомки з використанням аналітичної або дискретної моделі фоноцільової обстановки в районі знімання; комплексно досліджувати вплив параметрів системи, характеристик оптико-електронної апаратури та параметрів управління процесом реєстрації оптичного випромінення на якість отримуваних зображень.