РОЗВИТОК НАУКОВО-ТЕХНІЧНИХ ОСНОВ ОПЕРАТИВНОГО ГЕОІНФОРМАЦІЙНОГО АКУСТИЧНОГО МОНІТОРИНГУ ДЖЕРЕЛ ТЕРОРИСТИЧНИХ НЕБЕЗПЕК - Ruban, Igor; Tiutiunyk, Vadym; Tiutiunyk, Olha (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2020)
З метою розвитку науково-технічних основ створення системи штучного інтелекту для моніторингу терористичних дій, в роботі представлені результати дослідження амплітудно-частотних спектрів акустичної емісії (АЕ) процесу горіння целлюлозовмісних матеріалів (як одних з основних матеріалів, які використовуються для реалізації підпалів та нападів при організації терористичних дій у вигляді порушень правопорядку на локальній території) різного фізико-хімічного складу. Технічна реалізація цього ефекту при розробці автоматизованих пристроїв контролю акустичного простору, як складових системи оперативного геоінформаційного моніторингу за зоною терористичних дій, спрямована на раннє виявлення джерел терористичних небезпек для умов нормального функціонування локальної території держави.