ДО ПИТАННЯ ПРОПУСКНОЇ СПРОМОЖНОСТІ ЯК ОСНОВНОГО ПОКАЗНИКА ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ ВІЙСЬКОВОГО ЗВ’ЯЗКУ - Zinchenko, Andrii O.; Nesterov, Oleksandr M.; Zinchenko, Catherine A. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2018)
У статті на основі проведеного аналізу встановлено невідповідність між існуючим науково-методичним апаратом оцінки ефективності функціонування системи військового зв’язку, який орієнтований на аналогові методи передачі даних, та здійсненим переходом системи військового зв’язку на цифрові засоби зв’язку. Обґрунтовано необхідність: удосконалення методу розрахунку пропускної спроможності мережі доступу до транспортної мережі системи зв’язку за умов переходу на сучасні цифрові методи передачі інформації, зростання інформаційного обміну, реалізації мультисервісних мереж надання послуг; розробки методу управління наявними ресурсами транспортної мережі системи військового зв’язку для гарантованого забезпечення необхідної пропускної спроможності системи зв’язку в складних умовах ведення бойових дій. В подальшому удосконалені методи можуть бути використані для обґрунтування вимог до системи військового зв’язку у бойових діях (операціях)