МЕТОДИКА РОЗПОДІЛУ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ МІЖ ЗАХОДАМИ РОЗКВАРТИРУВАННЯ З’ЄДНАНЬ (ЧАСТИН) У ПОЛЬОВИХ УМОВАХ - Marco, Ivan Y.; Chenyshova, Iryna M.; Cherevatyi, Taras V. (Сучасні інформаційні технології у сфері безпеки та оборони, 2018)
У статті представлена удосконалена методика розподілу виділених фінансових ресурсів між заходами, що виконуються під час розквартирування з’єднань (частин) Збройних Сил України в польових умовах з метою підтримання певного рівня боєздатності цих з’єднань (частин). Методика призначена для обґрунтування обсягу фінансових ресурсів необхідних для проведення успішного розквартирування з’єднання (частини) у польових умовах, а також для визначення порядку розподілу виділених фінансових ресурсів між заходами з розквартирування з’єднань (частин) у польових умовах. Застосовувати її пропонується в штабах (службах) під час визначення потреби витратних матеріальних запасів, необхідних для здійснення зазначеного розквартирування, а також для оптимального розподілу виділених фінансових ресурсів між заходами з розквартирування. Запропонована методика має певні переваги: по-перше формалізує взаємозв’язок результатів розквартирування військ (сил) в польових умовах з досяжним рівнем боєздатності; по-друге містить в собі механізм розрахунку необхідних фінансових ресурсів для здійснення успішного розквартирування з’єднань (частин); по-третє, дозволяє оптимізувати розподіл виділених фінансових ресурсів між заходами розквартирування з’єднання (частини)з метою максимізації рівня його боєздатності. Застосування удосконаленої методики надасть можливість уникнути помилок під час визначення необхідних фінансових ресурсів для розквартирування військ (сил) в польових умовах, а також здійснити більш обґрунтований розподіл виділених фінансових ресурсів.