Аналіз методологічних підходів щодо застосування технологій управління ризиками у сфері кібербезпеки

Автор(и)

  • Mykhailo Aleksieiev Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-8920-3717

DOI:

https://doi.org/10.33099/2311-7249/2019-34-1-109-114

Ключові слова:

кібербезпека, управління ризиками, стратегії управління ризиками

Анотація

Широке застосування сучасних інформаційних технологій у секторі безпеки і оборони водночас обумовлює виникнення нових загроз національній та міжнародній безпеці. Актуальними сьогодні стають таки поняття як “кіберзброя” та “кібервійна”. Поряд із інцидентами природного походження зростає кількість та потужність кіберзагроз. Найважливішим завданням для нашої  держави стає напрацювання  теоретичних  основ  для визначення оптимальних, в умовах обмежених можливостей, кроків на шляху створення ефективної системи забезпечення кібербезпеки України.

Оцінюючи високий ступінь кіберзагроз для держави та суспільства впродовж останніх років все більше підштовхують фахівців у сфері кібернетичної безпеки до застосування технологій управління ризиками. Тому в статті проводиться аналіз методологічних підходів щодо застосування технологій управління ризиками у сфері кібербезпеки.

Посилання

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-05-06

Номер

Розділ

Протиборство у кібернетичному просторі